Συνέδρια & Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις IAEE

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
21 - 24 Σεπτεμβρίου 2022 Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
17th IAEE European Energy Conference

"The Future of Global Energy Systems"

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
7 June 2021 Online
43rd IAEE Annual Conference

IAEE's international online conference aimed to bridge the latest scientific advances in energy economics and its relevance to practical experiences in the energy sector. It also hosted 180 parallel sessions and numerous poster sessions. The digital edition reached out to a wider global audience, regardless of time zone, and provided a unique online platform for academics, policymakers, and business leaders from around the world to present and discuss the latest economic research on pressing energy issues in an open, non-partisan setting.

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
12 February 2020 Auckland, New Zealand
7th IAEE Asia-Oceania Conference 2020

The 7th IAEE Asia-Oceania Conference 2020 spanned a wide range of topics on Energy in Transition; including investment in renewable sources of energy, oil and gas, hydrogen, energy demand, transport, market design, regulation, low-carbon economy and energy policy. Contributions were invited from energy economists, energy management specialists, research economists, government officials and policy advisers.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
25 Αυγούστου 2019 Σχολή Οικονομικών, Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα
16th IAEE European Conference 2019

Κεντρικό θέμα του 16th IAEE European Conference θα αποτελεί η αξιολόγηση των επιπτώσεων και ο προσδιορισμός των κύριων προκλήσεων για όλα τα ενεργειακά στοιχεία: το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να σχεδιαστεί μια βιώσιμη πολιτική για την ακόλουθη δεκαετία. Το κύριο ερώτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι το εξής: Έχουμε μάθει μέσα από τις εμπειρίες μας πώς να σχεδιάζουμε αποτελεσματικές πολιτικές για την επόμενη δεκαετία σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους - καταναλωτές, τις εταιρείες και τις εκάστοτε κυβερνήσεις;

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
29 Μαίου 2019 HEC Montréal
42nd IAEE Annual Conference

Το HEC Montréal φιλοξενεί το 42nd Annual Conference του IAEE στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2019. Το Διεθνές αυτό Συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες και θα επικεντρωθεί στα ενεργειακά ζητήματα, τις αγορές και την πολιτική. Αναμένονται πάνω από 500 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Στο φετινό Συνέδριο θα συζητηθεί η ανάπτυξη των τοπικών ενεργειακών πηγών, οι δυνατότητές τους, οι προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς και το πώς η ανάπτυξη των τοπικών πηγών ενέργειας μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ενεργειακές ανάγκες των κοινωνιών.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
10 Μαρτίου 2019 Μπουένος Άιρες, Αργεντινής
7th Latin American Conference 2019

Η Λατινο-αμερικανική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία (LAAEE), η Διεθνής Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία της (IAEE), το Ινστιτούτο “Torcuato di Tella” (ITDT) και το Ινστιτούτο "General Mosconi" σας προσκαλέσουν να παρακολουθήσετε το 7th Latin American Conference που θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στις 11-12 Μαρτίου 2019.

Η αγορά της ενέργειας μεταβάλλεται διαρκώς. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντικαθιστούν τις συμβατικές και η ενεργειακή απόδοση καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική για την επίτευξη των δεσμεύσεων όλων σχεδόν των χωρών που υποβάλλονται στις Εθνικές Καθορισμένες Εισφορές στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού, το 2015 στην COP 21.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
2 Νοεμβρίου 2018 Ξενοδοχείο Optics Valley Kingdom Plaza
6th IAEE Asian Conference 2018

Η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας χαρακτηρίζεται αρχικά από τη win-win σχέση μεταξύ των ασιατικών χωρών. Έχουν ήδη συνεργαστεί στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανάπτυξη της ενέργειας και η συνεργασία στην Ασία; Τι είδους πρότυπα ανταγωνισμού και συνεργασίας πρέπει να ληφθούν και πώς πρέπει να εφαρμοστούν; Παρέχει η σημερινή υποδομή ενεργειακού εφοδιασμού και μεταφορών μακροπρόθεσμη ασφάλεια; Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν; Αυτά και πολλά άλλα θέματα θα συζητηθούν στο 6th IAEE Asian Conference 2018, στο Wuhan, στις 2-4 Νοεμβρίου 2018.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
18 Οκτωβρίου 2018 Baku Higher Oil School
3rd IAEE Eurasian Conference 2018 | Διεθνές Συνέδριο

Το 3rd IAEE Eurasian Conference  θα πραγματοποιηθεί στο Baku του Azerbaijan, στις 18-20 Οκτωβρίου 2018.

Οι χώρες του Νότιου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας διαθέτουν πλούσιους υδρογονάνθρακες, υδροηλεκτρικούς, ανανεώσιμους και εναλλακτικούς ενεργειακούς πόρους και γεωπολιτικά πλεονεκτήματα. Υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα στη χρήση και την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των ενεργειακών πόρων. Έχοντας σημαντικό ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, η αποτελεσματική αξιοποίηση των επενδύσεων, οι ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα των χωρών αυτών και η διαμόρφωση μιας περιφερειακής ενεργειακής αγοράς συγκαταλέγονται στα πιο κρίσιμα ζητήματα.

Ως μέρος αυτών των Συνεδρίων, το IAEE σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το 3rd IAEE Eurasian Conference in 2018, στο Baku του Azerbaijan.

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
23 Σεπτεμβρίου 2018 Hilton Crystal City, Washington DC
36th USAEE/ IAEE North American Conference 2018

Το 36th USAEE/ IAEE Conference παρέχει ένα φόρουμ για ενημερωμένη και συλλογική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η νέα πραγματικότητα θα επηρεάσει όλους τους ενδιαφερόμενους - από τους πολίτες έως στις εταιρείες και τις κυβερνήσεις - στη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο θα αναδείξει τα σύγχρονα ενεργειακά θέματα σε σύνδεση με τη δημόσια πολιτική, την ενεργειακή υποδομή, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τις αγορές έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων και το διεθνές ενεργειακό εμπόριο. Η συμμετοχή από βιομηχανικούς, κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς και ακαδημαϊκούς οικονομολόγους της ενέργειας εξασφαλίζει μια έντονη και διορατική συζήτηση.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
10 Ιουνίου 2018 Martini Plaza
41st IAEE International Conference 2018

Το Διεθνές Συνέδριο του IAEE ήταν ένα τετραήμερο Συνέδριο για τις ενεργειακές επιχειρήσεις, τις αγορές και την πολιτική. Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 διεθνείς συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό κλάδο και την πολιτική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίκαιρα θέματα της ενεργειακής οικονομίας και να συζητήσουν με νέους και πολλά υποσχόμενους ερευνητές, καθώς και με καθιερωμένα ονόματα στον τομέα.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
28 και 31 Αυγούστου 2016 Μπακού, Αζερμπαϊτζάν
1st IAEE Eurasian Conference

Η Ελληνική Εταιρία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) με χαρά ανακοινώνει ότι ο Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Πρόεδρος της HAEE, θα συμμετάσχει στο προσεχές 1ο Συνέδριο IAEE Eurasia, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου 2016. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε ενεργειακά οικονομικά θέματα της περιοχής της Κασπίας.

 

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή