ΠΙΣΩ
Ετήσιο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης

3ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης HAEE

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
3 - 5 Μαΐου 2018 Wyndham Grand Athens Hotel

Η ΗΑΕΕ διοργάνωσε το 3ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης με τίτλο "European and Global Perspectives" στην Αθήνα, από 3 έως 5 Μαΐου 2018, το οποίο επικεντρώθηκε σε καίρια ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Το ετήσιο Συμπόσιο της ΗΑΕΕ στοχεύει στην παροχή ενός διεθνούς φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων και εμπειριών μεταξύ εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών που ασχολούνται σε ακαδημαϊκούς, επιχειρηματικούς, κυβερνητικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και εργάζονται στους τομείς που σχετίζονται με την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία.

Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε μια νέα εποχή στο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον δημιουργεί κρίσιμα ζητήματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για χώρες, βιομηχανίες, επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς. Εκτός από τις παγκόσμιες ανησυχίες, το συνέδριο επικεντρώθηκε στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα, ο οποίος αντιμετωπίζει συνεχώς προκλήσεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων γεωπολιτικών και κοινωνικών συνθηκών.

Ποιες είναι οι ενεργειακές επαναστάσεις του 21ου αιώνα; Ποιες είναι οι γεωπολιτικές της ενέργειας; Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον των πράσινων μεταφορών; Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια; Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αυξήσουν το μερίδιό τους στο εγγύς μέλλον; Θα γίνει το νέο «χειμερινό πακέτο της ΕΕ» μια νέα επιτυχημένη ενεργειακή πολιτική για τους Ευρωπαίους;

Οι απαντήσεις σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, το οποίο προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής ακαδημαϊκών γνώσεων, δικτύωσης και ενίσχυσης της επικοινωνίας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Παράλληλες Συνεδρίες για παρουσίαση Ακαδημαϊκών Άρθρων

Οι παράλληλες συνεδρίες οργανώθηκαν με βάση τα ακαδημαϊκά άρθρα που επιλέχθηκαν για παρουσίαση και  χωρίστηκαν στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες:

  1. Ακαδημαϊκές έρευνες που σχετίζονται με την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία

  2. Μελέτες περιπτώσεων για εφαρμοσμένη ενέργεια, περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα

  3. Βιομηχανικές περιπτώσεις 

Όλες οι παρουσιάσεις σχεδιάστηκαν για να διευκολύνουν την ανταλλαγή ακαδημαϊκών και επαγγελματικών εμπειριών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή