Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ. Ευάγγελος Κυρίτσης

Ο Ευάγγελος Κυρίτσης είναι Ανώτερος Ερευνητής στο Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Κλιματική Πολιτική στο Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας του VATT Institute for Economic Research στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και ερευνητής στο Κέντρο Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στη Νορβηγική Σχολή Οικονομικών της Νορβηγίας. Η έρευνά του ασχολείται με προκλήσεις που σχετίζονται με τη μετάβαση ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας του συστήματος ισχύος, της ενεργειακής ασφάλειας, της αντικατάστασης των καυσίμων, της τιμολόγησης του άνθρακα και της αξιολόγησης της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά της Ενέργειας και στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων από τη Νορβηγική Σχολή Οικονομικών, MSc στα Οικονομικά των Επιχειρήσεων και Διοίκηση από το Διεθνές Κέντρο Προχωρημένων Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών και Πτυχίο Οικονομικών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, έχει επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Linnæus, Σουηδία και το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι του Καναδά.

Έχει δημοσιεύσει την έρευνά του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως η Energy Policy, Research in International Business and Finance και The Energy Journal και ενήργησε ως διαιτητής για πολλά περιοδικά στον τομέα της Energy Economics. Εκτός από το ερευνητικό του έργο, έχει διδάξει μαθήματα στην Ενεργειακή Οικονομία και τις Οικονομετρικές Τεχνικές στη Μεταπτυχιακή Σχολή Οικονομικών του Ελσίνκι, τη Νορβηγική Σχολή Οικονομικών και το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι και πραγματοποίησε εργασίες πολιτικής για το Υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, με στόχο την επιτάχυνση του καθαρού ενεργειακή μετάβαση.

Μέλος
Δρ. Ευάγγελος Κυρίτσης

Statkraft, Oslo

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή