Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ. Αιμίλιος Γαλαριώτης

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Audencia Business School (EQUIS, AMBA, AACSB), Γαλλία. Είναι επίσης Ιδρυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών, ενώ έχει διατελέσει Προϊστάμενος του Ερευνητικού Άξονα «Χρηματοοικονομικά, Κίνδυνοι και Λογιστικές Επιδόσεις» και Κοινός Προϊστάμενος του Τμήματος Λογιστικής και Οικονομικών στο παρελθόν . Ίδρυσε και διευθύνει το Κέντρο Χρηματοοικονομικής και Διαχείρισης Κινδύνων (CFRM). Πριν υπηρετήσει στη σημερινή του θέση, ο Δρ. Γαλαριώτης ήταν μέλος της σχολής στο Durham University Business School (EQUIS, AMBA, AACSB) του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήταν επίσης διευθυντής του προγράμματος MSc στα οικονομικά.

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης γεννήθηκε το 1973 στην Πάτρα της Ελλάδας και μεγάλωσε στη Νιγηρία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα παρακολούθησε το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Πατρών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών που αποφοίτησε με τετραετές πτυχίο BA στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις το 1997. Συνέχισε με επιτυχία το δίπλωμα στα Επιχειρησιακά Οικονομικά και μεταπτυχιακά στην Τραπεζική Χρημάτων και στη Χρηματοδότηση από το Middlesex University Business School με διάκριση και διδακτορικό στη χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Durham. Έλαβε το διδακτορικό του το 2003, δύο χρόνια μετά το γάμο του το 2001 με τη Νικολίτσα Ζεντέλη. Το 2006 γεννήθηκε η κόρη τους η Ειρήνη και το 2007 ακολούθησε ο γιος τους Βασίλειος, και οι δύο στο Durham UK, ενώ ο Δρ Γαλαριώτης υπηρέτησε ως λέκτορας και ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Durham. Το 2013, ο καθηγητής Γαλαριώτης απέκτησε το «Habilitation à Diriger des Recherches Sciences Economiques» από το Πανεπιστήμιο της Νάντης στη Γαλλία, «το υψηλότερο ακαδημαϊκό προσόν που μπορεί να επιτύχει ένας μελετητής με τη δική του επιδίωξη».

Εργάζεται στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων περιοδικών, συμπεριλαμβανομένου του Review of Behavioral Finance και είναι Αναπληρωτής Συντάκτης του IJFERM, ενώ είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας. Έχει ενεργήσει ως κριτής για κυβερνήσεις και ιδρύματα για έργα και προγράμματα (παραδείγματα, ESRC, HQA, Russell Group κ.λπ.), ενώ έχει οδηγήσει με επιτυχία τις ερευνητικές προσφορές πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Έχει διοργανώσει διεθνή συνέδρια, στρογγυλά τραπέζια και έχει προεδρεύσει / συμμετάσχει σε διάφορες επιστημονικές επιτροπές και έχει κάνει κριτική για διάφορα περιοδικά. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε περισσότερα από 35 άρθρα σε περιοδικά όπως: European Journal of Operational Research. Οικονομικά της ενέργειας; Τεχνολογική πρόβλεψη και κοινωνική αλλαγή; Εφημερίδα Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Εφημερίδα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας; Χρονικά της Έρευνας Επιχειρήσεων; Ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική διαχείριση; Περιοδικό Business Finance and Accounting; Διεθνής ανασκόπηση της χρηματοοικονομικής ανάλυσης · Περιοδικό Μελετών Ανάπτυξης; Ευρωπαϊκό περιοδικό οικονομικών · Διεθνής ανασκόπηση της χρηματοοικονομικής ανάλυσης · Journal of International Financial Markets, Institutions & Money κ.λπ. Έχει επιμεληθεί ένα βιβλίο στη σειρά Frank J. Fabozzi και έχει γράψει στην Wiley Encyclopaedia of Management μεταξύ άλλων.

Το 2015 προσκλήθηκε από το Ινστιτούτο Ηγεσίας για την Αειφορία του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ εκ μέρους της Αυτοκρατορίας του Πρίγκιπα της Ουαλίας για να μιλήσει για τη βιωσιμότητα και το μέλλον της διδασκαλίας χρηματοοικονομικών. Το 2008 τιμήθηκε ως νέος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων στα δυτικά της Γαλλίας από το "Center de Communication de l'Ouest", ενώ έχει λάβει δημοσιότητα σε διάφορες χώρες από περιοδικά όπως οι Times, Les Echos, Le Figaro étudiant, L «EXPRESS, Kommersant, το περιοδικό World Finance, Le Journal des Grandes Ecoles, Biz Ed (περιοδικό AACSB), Kathimerini, to Vima, Naytemporiki, International Finance News (China) κ.λπ.

Μέλος
Δρ. Αιμίλιος Γαλαριώτης
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή