Hellenic Association for Energy Economics - www.haee.gr Can’t view this newsletter? View it online
  
HAEE Newsletter
  
  
  

EcoFest 2021 στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού

Εμπνευστείτε από τα EcoStories των αγαπημένων μας Ecoists!

Το EcoFest 2021 βρίσκεται μια ανάσα μακριά και είναι η στιγμή να γράψετε τη  δική σας eco – ιστορία! Την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 17:30, τη σκυτάλη παίρνουν αγαπημένα δημόσια πρόσωπα τα οποία «εγκαινιάζουν» την πιο πρωτότυπη πράσινη εκδήλωση και μοιράζονται μαζί μας τις δικές τους περιβαλλοντικές ιστορίες και εμπειρίες. Εμπνευστείτε και εσείς από τα ecostories των αγαπημένων μας ecoists και αφήστε το θετικό οικολογικό σας αποτύπωμα!

Ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, μας «χαρίζει» μια νέα οπτική και μας δείχνει πώς μπορούμε να κινηθούμε προς την πόλη του μέλλοντος, απολαμβάνοντας το περιβάλλον. Ένα παράθυρο σε έναν κόσμο χωρίς πλαστικά μιας χρήσης ανοίγει η Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, ενώ ο Αναστάσης Σταμάτης, συνιδρυτής της Dataphoria και επικεφαλής της ομάδας περιβάλλοντος στο «Global Shapers Athens Hub» μας μιλάει για την οικοδόμηση ενός πράσινου μέλλοντος και την αλλαγή στην καθημερινότητά μας.

Να γίνουμε ήρωες του δικού μας eco – παραμυθιού και να επιλέξουμε έναν νέο τρόπο ζωής μας προτρέπει η Ελένη Ανδρεάδη, συγγραφέας βραβευμένων παιδικών βιβλίων και ιδρύτρια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Πράκτορες του Πλανήτη». «Όλα γίνονται αρκεί να το πιστέψεις», μας προτρέπει η Βανέσσα Αρχοντίδου, μέλος της πρώτης ελληνικής γυναικείας ομάδας που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ και «η επιμονή σε βγάζει νικητή» εντός και εκτός γηπέδου, μας διαβεβαιώνει περίτρανα ο «Δράκος» του Ελληνικού Μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο που κατέκτησε το Eurobasket ως παίκτης (1987) και ως προπονητής (2005.)

Δημιουργία και έμπνευση μας προσφέρει ο Σταύρος Τσομπανίδης, ο πιο μικρός σε ηλικία Έλληνας που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «30 under 30» του Forbes, μέσα από την ομιλία του με τίτλο «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες;». «Όλα ξεκινούν από μία ιδέα… Τόλμησε κι εσύ» μας παροτρύνει η Αντιγόνη Βιντιάδη, ιδρύτρια του Antidote Fashion Fair, ενώ ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, μας προσκαλεί στην καινοτομία, που αποτελεί πρόκληση για το περιβάλλον. Το μοναδικό αυτό οικολογικό ταξίδι ολοκληρώνεται με μια συνταγή για ένα καλύτερο περιβάλλον υπό την καθοδήγηση του executive chef και ιδρυτή του Kids Cooking Club, Κυριάκου Μελά.

Συντονιστής, ο γνωστός σε όλους, αγαπημένος παρουσιαστής, Πέτρος Πολυχρονίδης.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή! Ελάτε να γνωρίσετε τους ecoists από κοντά, να επνευστείτε από τις ιδέες και τη δράση τους και όλοι μαζί να κάνουμε μια νέα αρχή για το περιβάλλον!

 

Το EcoFest 2021 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική.

Τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Ε.Ν.ΠΕ., της ΚΕΔΕ και της Ε.Ο.Κ.

 

Στρατηγικοί Εταίροι: Δήμος Καλλιθέας, Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του EPLO, ΙΕΚ AKMH

Ακαδημαϊκός Εταίρος: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Μέγας Χορηγός της Διοργάνωσης: Όμιλος Συγγελίδη – Επίσημος Εισαγωγέας των μαρκών Peugeot, Citroën και DS Automobiles

Χρυσοί Χορηγοί: ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια

Ασημένιος Χορηγός: Εθνική Τράπεζα

Υποστηρικτές: ΑΒ Βασιλόπουλος, Αφής, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΖΑΓΟΡΙ, ΟΑΣΑ, Σπυρόπουλος ΑΕ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Akuo Energy Greece, COCO-MAT, Electric Moto, Orient Bikes, Passaggio, Systems S.Α., Vinci Energies

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΔΡΟΜΟΣ 89.8, insider.gr

Μέσα Προβολής: e-daily.gr, infokids.gr, naturanrg.gr, transportationgr.gr

 

www.eco-fest.org

  
  
 

62, Charilaou Trikoupi Str.
Kifissia, 14562
Athens, Greece

Tel: +30 210 92 30 422
E-mail : info@haee.gr

Follow us
              
  
  
Don’t want to receive this newsletter anymore?
You can unsubscribe here
Hellenic Association for Energy Economics - www.haee.gr