Επιχειρηματικές επαφές στο ελληνορωσικό συνέδριο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας

Η δεξαμενή σκέψης Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (Ηellenic Association for Energy Economics – www.HAEE.gr), με ιδρυτή και πρόεδρο τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο,  επελέγη από τους Ρώσους οργανωτές του «4ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Φόρουμ» για να διοργανώσει το Ενεργειακό συνέδριο στα πλαίσια του διήμερου Φόρουμ, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, τόσο γεωστρατηγικά, όσο και από πλευράς εξελίξεων στο χώρο της ενέργειας. Η εμπιστοσύνη των διοργανωτών στην αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα του ΗΑΕΕ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική και λόγω της παρουσίας στο ενεργειακό συνέδριο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Το ΗΑΕΕ προσκάλεσε στο  Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο του Ζαππείου στις 2 Νοεμβρίου όλους τους ελληνικούς ενεργειακούς φορείς καθώς και τις ρωσικές ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες που ενδιαφέρονται πραγματικά  να διερευνήσουν δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, σε συνεργασία με τη ρωσική πλευρά.

«Η Ελλάδα έχει πολλές ανεξερεύνητες μέχρι σήμερα δυνατότητες σοβαρών επιχειρηματικών συνεργασιών με τη Ρωσική Ομοσπονδία και  ευχαριστούμε το ΗΑΕΕ που λειτούργησε σαν γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και έδωσε τη δυνατότητα σε μεγάλες ρωσικές εταιρείες να έλθουν σε επαφή με αντίστοιχες ελληνικές του χώρου της ενέργειας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας ENERGOCENTR  A. Poklonski, ο οποίος συμμετείχε στο Συνέδριο.

Σε συνεργασία με τον οργανωτή του διήμερου 4ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Φόρουμ στις 1 και 2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο κ. Σεργκέι Γκολόβιν και στα πλαίσια του προγράμματος ρωσικών εκδηλώσεων  του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας» υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, το ΗΑΕΕ είχε την ευκαιρία να φέρει σε απευθείας επαφή σημαντικά στελέχη της ενεργειακής αγοράς των δύο χωρών, τα οποία πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν εμπιστευτικές επαφές.

Η ανωτέρω διαδικασία  διερεύνησης νέων πεδίων για  συνεργασίες του ελληνικού ενεργειακού χώρου με αντίστοιχους του εξωτερικού, αποτελεί μια δυναμική προσέγγιση του προβλήματος των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας και συμπληρώνει τις μέχρι σήμερα γνωστές ελληνικές πρακτικές προσέγγισης των ξένων επιχειρηματικών κύκλων.

Στο πλαίσιο αυτό το ΗΑΕΕ, υπο τη διεύθυνση του Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλου, προγραμματίζει νέες πρωτοποριακές  επικοινωνιακές κινήσεις διεθνούς εμβέλειας, με σκοπό την προβολή των ελληνικών ενεργειακών ιδιωτικών και κρατικών φορέων στο εξωτερικό.