ΠΙΣΩ
Επιστημονικές Δημοσιεύσεις HAEE
MARKET REPORTS

Quarterly Greek Energy Market Snapshot 2021 | Q2

Η νέα έκδοση του “Quarterly Greek Energy Market Snapshot” για το 2ο τρίμηνο του 2021 είναι τώρα δωρεάν αποκλειστικά για τα μέλη της HAEE

Το Snapshot είναι αφιερωμένο στα Πράσινα Νησιά και τις δυνατότητές τους να γίνουν πρωτοπόροι στην ενεργειακή μετάβαση, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών και της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.

Η έκδοση της HAEE είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης που διατίθεται δωρεάν στα μέλη της. Εάν δεν είστε μέλος της HAEE, εγγραφείτε τώρα και αποκτήστε πρόσβαση στις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες του ελληνικού ενεργειακού τομέα για το 2ο τρίμηνο του 2021.

Αγοράστε Online
Snapshot 2021 Q2
60,00 €
Δείτε επίσης
MARKET REPORTS
Chart of the Month | Vol. 5

Στην έκδοση του Μαΐου, το διάγραμμα του μήνα απεικονίζει τις αυξημένες τιμές ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια στην Ε.Ε. των 27.

MARKET REPORTS
Chart of the Month | April 2022

Στην έκδοση Απριλίου, το διάγραμμα του μήνα επικεντρώνεται στις εισαγωγές LNG και σωληνώσεων, την αποθήκευση και τη διασυνοριακή ικανότητα μεταφοράς.

MARKET REPORTS
Chart of the Month | March 2022

Στην έκδοση του Μαρτίου, το διάγραμμα εστιάζει στην αποθήκευση φυσικού αερίου στο υπέδος της Ευρώπης, αναλύοντας τα τρέχοντα επίπεδα αποθήκευσης αερίου και την έγχυση που απαιτείται έως τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ.

MARKET REPORTS
Chart of the Month | February 2022

Στην έκδοση του Φεβρουαρίου, στο διάγραμμα εμπεριέχεται μια ανάλυση σχετικά με τη διαφοροποίηση των πηγών παροχής αερίου στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία, η υψηλή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου δημιουργούν μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στον τομέα του φυσικού αερίου.

MARKET REPORTS
Chart of the Month | January 2022

Το διάγραμμα του Ιανουαρίου καλύπτει το μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη θέση της Ελλάδας ανάμεσά τους, ως προς το είδος της χρήσης καυσίμου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

MARKET REPORTS
Quarterly Greek Energy Market Snapshot 2021 | Q3-Q4

Το νέο τεύχος επικεντρώνεται στο Υδρογόνο ως καύσιμο του μέλλοντος αλλά και ως μια ασφαλή, καθαρή και οικονομικά προσιτή εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα.

Εάν δεν είστε ακόμη μέλος της HAEE, εγγραφείτε τώρα και αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση στις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες του ελληνικού ενεργειακού τομέα, με τις τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται κατά το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2021.

MARKET REPORTS
Greek Energy Market Report 2021 | Με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) παρουσιάζει την έκδοση Greek Energy Market Report 2021, η οποία εκπονήθηκε με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Η φετινή έκδοση του Greek Energy Market Report 2021, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αντίκτυπο της πανδημίας στην εγχώρια προσφορά και ζήτηση της ενέργειας και αναλύει παράλληλα όλους τους επί μέρους τομείς που διαμορφώνουν την πορεία της Ελλάδας προς την Ενεργειακή Μετάβαση. Σε συνέχεια των δύο πρώτων εκδόσεων, η φετινή έκθεση εξετάζει την πρόοδο που σημείωσε η Ενεργειακή Αγορά της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τα πλέον πρόσφατα και λεπτομερή δεδομένα, αποτελώντας σημαντικό εργαλείο για την πληροφόρηση των επιχειρήσεων, τα θεσμικά όργανα και τους φορείς της πολιτείας, τους επενδυτές και για όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον για την αγορά της ενέργειας.

MARKET REPORTS
The Potential Contribution of Natural Gas to East Mediterranean Economy

Η μελέτη με τίτλο "The Potential Contribution of Natural Gas to East Mediterranean Economy", που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη από του International Gas Union (IGU), διερευνά τη δυνητική συμβολή των ανακαλύψεων φυσικού αερίου στις οικονομίες της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ελλάδας και του Λιβάνου. Εστιάζοντας την ανάλυση σε επίπεδο χώρας, επισημαίνει τις περιφερειακές προοπτικές της αγοράς φυσικού αερίου. Με βάση ιστορικά δεδομένα και προβλέψεις, η μελέτη απεικονίζει την επίδραση πιθανών ανακαλύψεων υπό το πρίσμα της ασφάλειας εφοδιασμού και της ανάπτυξης της αγοράς.

Η Έκθεση είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα Μέλη της HAEE, ένα μήνα πριν από την επίσημη κυκλοφορία της.

 

MARKET REPORTS
Greek Energy Market Report 2020 | Με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) παρουσιάζει το «Greek Energy Market Report 2020». Η 2η έκδοση της ετήσιας ενεργειακής βίβλου εξετάζει και αναλύει λεπτομερώς ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής αγοράς ενέργειας με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα, παρέχοντες στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ενεργειακό προφίλ της χώρας, την εν εξελίξει ενεργειακή μετάβαση και τη δημιουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Επιπλέον, η μελέτη εμπεριέχει στατιστικά στοιχεία και δεδομένα για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, την εν εξελίξει ενεργειακή μετάβαση, την αυξάνουσα συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, τη σημασία του πετρελαίου και της διύλισης για την Ελλάδα, τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση καθώς και τις προβλεπόμενες επενδύσεις στην ενεργειακή αγορά.

MARKET REPORTS
Έκθεση για την Ελληνική Αγορά Ενέργειας 2019 | Με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας αναλύει και επανεξετάζει την πορεία της ενεργειακής μετάβασης στην Ελληνική αγορά μέσα από την πρόσφατη κυκλοφορία της έκδοσης Greek Energy Market Report 2019, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και όλα τα πρόσφατα δεδομένα. Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών στον ελληνικό και παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, η ετήσια ενεργειακή βίβλος εντοπίζει τα σχετικά δυνατά και αδύνατα σημεία της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Ο στόχος είναι να παρέχει μια πλήρη και σαφή εικόνα του Ελληνικού ενεργειακού τοπίου σε διεθνείς και εγχώριες εταιρείες, στελέχη της αγοράς ενέργειας, ρυθμιστικές αρχές και φορείς χάραξης πολιτικής. Οι εξελίξεις αξιολογούνται μέσω μιας σειράς μεταβλητών, συμπεριλαμβανομένων των στόχων της χώρας για το 2020 και το 2030, τα δημογραφικά, στατιστικά και κανονιστικά πλαίσια.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ

 

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή