ΠΙΣΩ
Southeast Europe Energy Forum

SOUTHEAST EUROPE ENERGY FORUM 2021

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 2021 The MET Hotel , Θεσσαλονίκη

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το Atlantic Council και το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ διοργανώνουν το 5ο Φόρουμ Ενέργειας της Ανατολικής Ευρώπης την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο MET στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και ως συνήθως την ημέρα πριν από τα επίσημα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πάνω από ένας χρόνος έχει ήδη περάσει από την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 και η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί σταδιακά να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα δραστηριότητάς της. Υπό τις παρούσες συνθήκες, είμαστε μάρτυρες έντονων αλλαγών στον τομέα της Ενέργειας με το πετρέλαιο να φτάνει υψηλές τιμές, με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να νομοθετεί για μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών, την αυτοκινητοβιομηχανία να κινείται προς την ηλεκτροκίνηση και την ταχεία ανάπτυξη της εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα η ζήτηση ενέργειας αυξομειώνεται συνεχώς. Στην Ελλάδα, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα ενσωματώνει τους τελευταίους στόχους της ΕΕ για το 2030, ενώ το πρόσφατα παρουσιαζόμενο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0», θα χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια ανάκαμψης για να επιταχύνει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ενεργειακή Μετάβαση περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υποδομών ζωτικής σημασίας, την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στη διαφοροποίηση των πόρων, την ανθεκτικότητα των δικτύων, την ψηφιοποίηση και την αποδοτικότητά τους. Παράλληλα, οι εξελίξεις στην αγορά και οι γεωπολιτικές τα τελευταία χρόνια ανέδειξαν τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης ως σημαντικούς παίκτες της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ. Με βάση τα παραπάνω, η ΝΑ ευρωπαϊκή περιοχή πρέπει να προσαρμόσει τον ενεργειακό τομέα στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης, με διαφάνεια και καινοτομία.

Το 5ο Ενεργειακό Φόρουμ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα συγκεντρώσει βασικούς φορείς χάραξης πολιτικής, ηγέτες, ρυθμιστικές αρχές, κορυφαίους παράγοντες της αγοράς, οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον δυναμικό τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων είναι:

  • Μετάβαση ενέργειας: Ευκαιρίες και κίνδυνοι
  • Αύξηση κόστους ενέργειας και εφοδιαστικής αλυσίδας : Μια πρόκληση προς αντιμετώπιση
  • Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Ελλάδα & Απολιγνιτοποίηση: Επενδυτικές Ευκαιρίες
  • Η προοπτική των ΗΠΑ για τον ενεργειακό ρόλο της ΝΑ Ευρώπης
  • Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ενεργειακή συνεργασία εκτός συνόρων
  • Γεωπολιτική, Δίκτυα & Αγωγοί στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης
  • Εξελίξεις στις Ανταλλαγές Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης
  • Ψηφιοποίηση, Αυτοματοποίηση και Τεχνητή Νοημοσύνη στον Τομέα της Ενέργειας
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή