ΠΙΣΩ
Southeast Europe Energy Forum

SOUTHEAST EUROPE ENERGY FORUM 2020

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 The MET Hotel , Θεσσαλονίκη

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, το Atlantic Council και το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, διοργάνωσε το Φόρουμ Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 στο ξενοδοχείο MET Hotel στη Θεσσαλονίκη. Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή την ημέρα πριν από την επίσημη ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την επίσημη έναρξη του Φόρουμ Θεσσαλονίκης Helexpo που αντικατέστησε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2020.

Στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόσμο του σήμερα και με την αυξανόμενη ανάγκη για περισσότερους εναλλακτικούς πόρους, οι ευρωπαϊκές ενεργειακές πολιτικές μπορούν να είναι επιτυχημένες μόνο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργαστεί στενά με όλους τους εταίρους της, σε όλο τον κόσμο. Στο ίδιο πλαίσιο, οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις και οι εξελίξεις της αγοράς τα τελευταία χρόνια ανέδειξαν τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης ως σημαντικούς παράγοντες της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ. Η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς στόχους: ασφάλεια εφοδιασμού, βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η ΕΕ ακολουθεί μια στρατηγική για τη δημιουργία μιας ανθεκτικής Ενεργειακής Ένωσης με μια πολιτική για το κλίμα που απαιτεί περισσότερη περιφερειακή διασυνοριακή προσέγγιση. Η ολοκλήρωση και η ανάπτυξη των περιφερειακών αγορών στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης είναι το κλειδί για οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της αγοράς θα ενισχύσει την ασφάλεια του εφοδιασμού στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και θα παρέχει τα σωστά μηνύματα προς τους επενδυτές.

Επιπλέον, η συμφωνία East Med Act δημιούργησε ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ, που θα συμβάλει περαιτέρω στην ενεργειακή διαφοροποίηση και την ανεξαρτησία της Ευρώπης.

Το Φόρουμ Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συγκέντρωσε βασικούς φορείς χάραξης πολιτικής, ρυθμιστές, κορυφαίους παράγοντες της αγοράς, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες που παρουσίασαν και συζήτησαν τις θέσεις τους για όλα τα θέματα του δυναμικού ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ομιλητές με αλφαβητική σειρά:

KATE MARY BYRNES, U.S. Ambassador to North Macedonia
ANTHONY F. GODFREY, U.S. Ambassador to Serbia
KOSTIS HATZIDAKIS, Minister of Environment & Energy of Greece
Niculae HAVRILEȚ, Secretary of State, Coordinator of the Department for Energy, Ministry of Economy, Energy and Business Environment of Romania
Cristina Lobillo, Energy Policy Director, European Commission
CALEB CHARLES McCARRY, Councelor to the CEO, International Development Finance Corporation (DFC)
HERRO MUSTAFA, U.S. Ambassador to Bulgaria
PAUL MYLONAS, CEO, National Bank of Greece
NASER NUREDINI, Minister of Environment and Physical Planning of North Macedonia
GEOFFREY R. PYATT, U.S.Ambassador to the Hellenic Republic
ANDREAS SHIAMISHIS, CEO, Hellenic Petroleum

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν είναι:

  • Γεωπολιτικές εκτιμήσεις
  • Διατλαντικές ενεργειακές σχέσεις
  • Χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
  • Το νέο ενεργειακό τοπίο στη ΝΑ Ευρώπη
  • ΑΠΕ και οι προοπτικές τους
  • Εξελίξεις υποδομής φυσικού αερίου
  • Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και η εφαρμογή του μοντέλου στόχου στη ΝΑ Ευρώπη
  • Περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες

 

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή