ΠΙΣΩ
Ετήσιο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης

6o Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης HAEE

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
28 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2021 Theoxenia Palace Hotel, Κηφισιά

Η Ελληνική Εταιρία Ενεργειακής Οικονομίας διοργάνωσε το 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης «Looking Ahead with Optimism, Beyond the Covid Era», από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace, στην Αθήνα. Για ακόμη μια χρονιά, το ετήσιο Συμπόσιο λειτούργησε ως πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου, όπου εκπρόσωποι κρατών, ακαδημαϊκοί και ιδιωτικοί φορείς συνέβαλαν σε συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα ενεργειακά θέματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες του 2020, το 6ο Συμπόσιο επικεντρώθηκε αναπόφευκτα στις αναταραχές που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19 και τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα. Παρά την απότομη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών πέρυσι, λόγω της ύφεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων, απαιτούνται ακόμη τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Απαιτείται οι κυβερνήσεις να λάβουν αποφασιστικές ενέργειες και να εφαρμόσουν διαρθρωτικά μέτρα για να επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και να ανοίξουν το δρόμο προς μια βιώσιμη ανάκαμψη. Επιπλέον, οι λύσεις που προσφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο, παρέχοντας γρήγορη απάντηση στην πανδημία χτίζοντας, παράλληλα, πιο ανθεκτικά ενεργειακά συστήματα. Αυτά τα θέματα, μεταξύ πολλών άλλων, εξετάστηκαν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια των συνεδριών του Συμποσίου.

Οι ολομέλειες του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία, προσφέροντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για ψηφιακή παρουσία σε όσους δεν μπόρεσαν να παραστούν. Από την άλλη πλευρά, όλες οι παρουσιάσεις ακαδημαϊκών εργασιών πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά, ενώ τόσο η ολομέλεια όσο και οι ταυτόχρονες ακαδημαϊκές συνεδρίες μεταδόθηκαν ζωντανά.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή