Η HAEE

Επίσημος Συνεργάτης IAEE

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί επίσημο μέλος και μία από τις μεγαλύτερες θυγατρικές στην Ευρώπη της Διεθνούς Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (IAEE).

Η Διεθνής Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (IAEE) ιδρύθηκε το 1977, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης της δεκαετίας του ‘70. Αποτελεί έναν ανεξάρτητο, διεθνή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και μετρά μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες. Προωθεί τη γνώση, την κατανόηση και την εφαρμογή της οικονομικής επιστήμης στον ενεργειακό τομέα και επιδιώκει ενεργά να προσελκύσει νομικά και φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενεργειακής οικονομίας και διαμορφώνουν απόψεις σε θέματα που επηρεάζουν τη βιομηχανία.  Κύρια μέριμνα του Οργανισμού είναι η εξασφάλιση μίας αμοιβαίας σχέσης μεταξύ των ειδικών και των ενδιαφερομένων για την ενεργειακή οικονομία και η συνακόλουθη συγκρότηση ενός φόρουμ διεθνούς εμβέλειας, το οποίο θα προσφέρεται ως μέσο ανταλλαγής ιδεών και εξειδικευμένων γνώσεων.

 Στο πλαίσιο αυτό, εκδίδονται, από τον Οργανισμό, τα εξής περιοδικά: Το "Economics of Energy & Environmental Policy" και το ακαδημαϊκό περιοδικό  The Energy Journal, που δημοσιεύονται στα μέσα του έτους και κάθε τρεις μήνες, αντίστοιχα, και είναι διαθέσιμα δωρεάν για τα μέλη και επί πληρωμή για τα μη μέλη, μέσω της ιστοσελίδας www.iaee.org. Ακόμη, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις του ενεργειακού τομέα, έγκαιρα και αξιόπιστα, μέσω του μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της IAEE, το IAEE Energy Forum”.

Με γνώμονα την επίτευξη των στόχων της Διεθνούς Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, διοργανώνεται ετησίως το Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο, ένα γεγονός το οποίο προσελκύει διακεκριμένους εκπροσώπους και ομιλητές, προερχόμενους από κυβερνητικούς, εταιρικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους, παγκοσμίου εμβέλειας. Η Ρώμη, το Κεμπέκ, το Νέο Δελχί, η Βουδαπέστη, η Ουάσιγκτον και η Κοπεγχάγη αποτελούν κάποιες από τις πόλεις, οι οποίες έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν το συγκεκριμένο Συνέδριο. 

Ο οργανισμός απαρτίζεται από ένα Συμβούλιο 17 μελών, που διορίζονται μέσω εκλογικής διαδικασίας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, ενώ μετρά μέλη και επίσημες θυγατρικές εταιρίες, όπως η ΗΑΕΕ, σε όλη την υδρόγειο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα μέλη-επίσημες θυγατρικές της Διεθνούς Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή