Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ. Κυριακή Κοσμίδου

Η Κυριάκη Κοσμίδου είναι Καθηγήτρια Χρηματοοικονομικής-Τραπεζικής και Πρόεδρος τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η κα Κοσμίδου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Διοίκηση Τραπεζών από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, μεταπτυχιακού στα Χρηματοοικονομικά και Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά και πτυχίου Μαθηματικών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει υπηρετήσει ως επισκέπτρια καθηγήτρια, τόσο σε προπτυχιακές όσο και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, 2003-2006), Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Οικονομικών, 2003-2006) και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-AUEB (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, 2006-2007, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2007-2009).

Από το 2010, αποτελεί επισκέπτρια καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής-Τραπεζικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Από το 2006 διδάσκει επίσης, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Banking» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε ομιλήτρια σε πολλά σεμινάρια κατάρτισης χρηματοοικονομικής-τραπεζικής, διαχείρισης χαρτοφυλακίου και διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από επτά βιβλία, καθώς και πολλά ερευνητικές μελέτες σε θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση τραπεζών, τη διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου, την αξιολόγηση των τραπεζικών επιδόσεων, την αξιολόγηση των επενδύσεων, τη διαχείριση χαρτοφυλακίου και την ενεργειακή οικονομία σε γνωστά ακαδημαϊκά περιοδικά κριτικής όπως το Journal of Banking and Finance , Journal of Financial Stability, Research in International Business and Finance International Review of Financial Analysis, European Journal of Operational Research, Omega, Optimization Letters, Applied Financial Economics, Journal of Multinational Financial Management, Managerial Finance, European Journal of Finance, The Energy Journal και Ενεργειακή Πολιτική.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής καθώς και της Εταιρείας Χρηματοοικονομικών Μηχανικών και Τραπεζών. Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης, της Πολυεθνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών, της Ομάδας Εργασίας Euro για τη Χρηματοοικονομική Μοντελοποίηση, της Ομάδας Εργασίας για την Πολυκριτηριακή Βοήθεια για Αποφάσεις, της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακής Έρευνας. Μεταξύ άλλων η κα. Κοσμίδου έχει οργανώσει εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιστημονικές επιτροπές. Έχει παρουσιάσει διάφορα θέματα τχρηματοοικονομικής-τραπεζικής και διαχείρισης κινδύνου σε πάνω από 60 εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Αντιπρόεδρος
Δρ. Κυριακή Κοσμίδου
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΛΗ HAEE
Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
Πατήστε εδώ για να κάνετε log-in.
Προστέθηκε
Πληρωμή