Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο της HAEE

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελληνική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση αλλά και φορέων, ελληνικών επιχειρήσεων, διεθνών ομίλων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια που διοργανώθηκε από την HAEE.

Το Συνέδριο με τίτλο «Ενεργειακή Μετάβαση-Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές» τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε την υποστήριξη επιμελητηρίων που προωθούν τις διμερείς εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις, όπως είναι το Ελληνο-Αμερικανικό,  το Ελληνο-Γαλλικό, το Ελληνο-Ρωσικό, το Ελληνο-Ιταλικό και το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο της HAEE

Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο της HAEE - Νέες συνεργασίες στην Ενέργεια με διεθνείς ομίλους ετοιμάζουν ελληνικές επιχειρήσεις

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελληνική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση αλλά και φορέων, ελληνικών επιχειρήσεων, διεθνών ομίλων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια που διοργανώθηκε από την HAEE.

Το Συνέδριο με τίτλο «Ενεργειακή Μετάβαση-Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές» τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε την υποστήριξη επιμελητηρίων που προωθούν τις διμερείς εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις, όπως είναι το Ελληνο-Αμερικανικό,  το Ελληνο-Γαλλικό, το Ελληνο-Ρωσικό, το Ελληνο-Ιταλικό και το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου συγκαταλέγονται ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Από το βήμα του Συνεδρίου η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα του κόμματος για την Ενέργεια, ενώ εισηγήσεις έκαναν και εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), όπως η Νεκταρία Καρακατσάνη, εκπρόσωποι της ΕΕ, όπως ο Γεράσιμος Θωμάς, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ (DG Energy), η Megan Richards, Επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ και ο David Knapp, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΙΑΕΕ).

 

«Στα σκαριά» νέες συνεργασίες με διεθνείς ομίλους

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και οι συζητήσεις για μεγάλα ενεργειακά projects (αγωγοί φυσικού αερίου, FSRU Αλεξανδρούπολης, έξυπνα δίκτυα, άνοιγμα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα), εκπρόσωποι ενεργειακών κολοσσών παρουσίασαν τα πλάνα τους για την Ελλάδα και συζήτησαν με τις ελληνικές επιχειρήσεις τις δυνατότητες συνεργασίας τους.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, αλλά και τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου διεξήχθησαν συναντήσεις στελεχών από ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, όπως οι: ENEL, ENGIE, TOTAL, TELLURIAN, GASUNIE, ENAGAS, FLUXYS, SNAM, NOSTIRA, AXIS CAPITAL, GASTRADE, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΕΔΑ ΑΤΙΚΗΣ, ΗΡΩΝ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΛΠΕ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κλπ.

Πατήστε εδώ για φωτογραφίες και βίντεο του Συνεδρίου.