Συνέδρια & Εκδηλώσεις
30 Σεπτέμβριος 2020

Σημαντική ανακοίνωση!!!

Εν μέσω των τελευταίων διεθνών εξελίξεων σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, η ΗΑΕΕ αναβάλει τη διοργάνωση του 5ου Συμποσίου Ενεργειακής Μετάβασης για τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου 2020, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια του προσωπικού, των συνέδρων και των μελών της. 

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον σας και ανυπομονούμε να σας δούμε όλους στο πλαίσιο του Συμποσίου μας.

 

 

Theoxenia Palace Hotel, Κηφισιά
from 30/09/2020, 08:30 to 02/10/2020, 18:00
ΕΓΓΡΑΦΗ
20 Ιανουάριος 2020

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, θα λάβει χώρα στα πλαίσια της διοργάνωσης Eco-Fest 2020 και θα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Πειραιώς 100, Αθήνα 11854, Αττική
from 09:00 to 18:00
19 Ιανουάριος 2020

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θωμά, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη. Η εκδήλωση θα εστιάσει σε Πολιτικές και Χρηματοδοτικές Λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε θέματα που αφορούν έξυπνες και προσβάσιμες πόλεις, κυκλική οικονομία και ηλεκτροκίνηση.

Πειραιώς 100, Αθήνα 11854, Αττική
from 11:00 to 13:30
29 Οκτώβριος 2019

HAEE participates as a supporter to the 4th EU - Arab World Summit: A Strategic Partnership

Vass. Sophias & Kokkali
from 29/10/2019, 10:30 to 30/10/2019, 17:30
19 Σεπτέμβριος 2019

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Η ΗΑΕΕ συμμετείχε ως υποστηρικτής στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διοργάνωσε η εφημερίδα "Πελοπόννησος", στην Πάτρα μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου.

Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής στην ενότητα με τίτλο "Οι ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης".

Πάτρα
from 19/09/2019, 17:30 to 21/09/2019, 19:30
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
6 Σεπτέμβριος 2019

The American-Hellenic Chamber of Commerce, in cooperation with the Hellenic Association for Energy Economics, and with the strategic partnership of the Atlantic Council, is hosting for yet another year the Southeast Europe Energy Forum on Friday, September 6, 2019 at the MET Hotel in Thessaloniki, Greece.

Register now 

 

MET Hotel in Thessaloniki, Greece
Friday, September 6, 2019
25 Αύγουστος 2019

Κεντρικό θέμα του 16th IAEE European Conference θα αποτελεί η αξιολόγηση των επιπτώσεων και ο προσδιορισμός των κύριων προκλήσεων για όλα τα ενεργειακά στοιχεία: το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να σχεδιαστεί μια βιώσιμη πολιτική για την ακόλουθη δεκαετία. Το κύριο ερώτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι το εξής: Έχουμε μάθει μέσα από τις εμπειρίες μας πώς να σχεδιάζουμε αποτελεσματικές πολιτικές για την επόμενη δεκαετία σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους - καταναλωτές, τις εταιρείες και τις εκάστοτε κυβερνήσεις;

Σχολή Οικονομικών, Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα
from 25/08/2019, 09:00 to 28/08/2019, 18:00
6 Αύγουστος 2019

Γεύμα εργασίας για το μέλλον των ενεργειακών σχέσεων ΗΠΑ - Ελλάδας

Μια σημαντική πρωτοβουλία της Επιτροπής Ενέργειας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου, η οποία αφορούσε σε ένα γεύμα εργασίας με προσκεκλημένους υψηλού προφίλ που συζήτησαν για τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας.

from 12:30 to 14:30
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
29 Μάιος 2019

Το HEC Montréal φιλοξενεί το 42nd Annual Conference του IAEE στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2019. Το Διεθνές αυτό Συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες και θα επικεντρωθεί στα ενεργειακά ζητήματα, τις αγορές και την πολιτική. Αναμένονται πάνω από 500 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Στο φετινό Συνέδριο θα συζητηθεί η ανάπτυξη των τοπικών ενεργειακών πηγών, οι δυνατότητές τους, οι προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς και το πώς η ανάπτυξη των τοπικών πηγών ενέργειας μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ενεργειακές ανάγκες των κοινωνιών.

HEC Montréal
from 29/05/2019, 09:00 to 01/06/2018, 18:00
6 Μάιος 2019

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) διοργανώνει το 4ο Ετήσιο Συνέδριο, με τίτλο "Energy Transition IV SE Europe and beyond", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Divani Caravel Hotel, στην Αθήνα, στις 6-8 Μαΐου 2019 και θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας, καθώς και σε οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Το Συνέδριο στοχεύει στην παροχή ενός διεθνούς φόρουμ ανταλλαγής ιδεών, αποτελεσμάτων έρευνας και εμπειριών μεταξύ ειδικών και επαγγελματιών του ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού κλάδου και της πολιτικής σκηνής, σε σχέση με την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία.

 

 

 

 

 

Divani Caravel Hotel, Αθήνα, Ελλάδα
from 06/05/2019, 08:30 to 08/05/2019, 18:00
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
4 Απρίλιος 2019
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής και η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) συνδιοργανώνουν Στρογγυλό τραπέζι με θέμα:
Ενεργειακές εξελίξεις και ο ρόλος της Ελλάδας στην ΝΑ Ευρώπη 
Πέμπτη, 4 Απριλίου και ώρα 18:00 - 20:00
Αμφιθέατρο ΙΙΙ, Κτίριο ΚΕΔΕΑ (Κόκκινο Κτίριο), ΑΠΘ 
3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη, 546 36  
Ατζέντα:
  • Οι προκλήσεις και οι προπτικές του ενεργειακού τομέα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
  • Η ενεργειακή και οικονομική πολιτική της Ελλάδας
  • Η τοποθέτηση της χώρας στο συνεχώς εξελισσόμενο ενεργειακό τοπίο της περιοχής
Συντονίστρια
Δρ. Κυριακή Κοσμίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια καινΔιευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ» 

Ομιλητές:
Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ενεργειακής Οικονομίας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακής Οικονομίας ESCP Europe Business School
Γιώργος Κρεμλής, Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρόεδρος της σύμβασης Espoo
Δρ. Σπύρος Κυαρτζής, Δ/ντής Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια 
Fernando Kalligas Castiella, Country Manager, Enagas     
Φίλιππος Ιωαννίδης, Υποψήφιος Διδάκτορ ΑΠΘ
Η είσοδος είναι ελεύθερη
3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη, 546 36
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 ώρα 18:00 - 20:00
1 Απρίλιος 2019

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) στηρίζει και συμμετέχει στη διοργάνωση του πρώτου Convergences Forum στην Ελλάδα.

Το Convergences Greece Forum / Συγκλίσεις, που αποτελεί το πλέον διαδραστικό και πρωτότυπο forum, που φέρνει κοντά αντίθετους κόσμους και πόψεις με σκοπό τη σύγκλιση ιδεών, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1 & 2 Απριλίου στo ιστορικό Θέατρο Ολύμπια και στο The Hub Events, εστιάζοντας στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές της χώρας μας, αλλά και να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις», ώστε να κατακτήσουμε τον απόλυτο στόχο: μία Ελλάδα με Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια.

 

Η HAEE, στο πλαίσιο της αποστολής της που είναι φέρνει κοντά όλους εκείνους που μελετούν, συζητούν και προωθούν τη γνώση και την κατανόηση των κρίσιμων ζητημάτων στον τομέα της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας στη χώρα μας, στηρίζει το Forum συμμετέχοντας σε πάνελ συζήτησης με θέμα "Green Cities".

Η σύνθεση του πάνελ, που θα λάβει χώρα την Τρίτη, 2 Απριλίου και ώρα 9:30 στο The Hub Events και που έχει ως στόχο την σύγκλιση απόψεων και την αναζήτηση προτάσεων και λύσεων για το πως θα κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες ενεργειακά και περιβαλλοντικά, είναι η εξής:

 

Coordinator and representant of the Academia:

Phoebe Koundouri, Professor Athens University of Economics and Business, Director Climate KIC, Co-chair UN SDSN

 

Speakers:

Lenio Myrivili, Vice-Mayor for the Environment

Eric Scotto,  President, Akuo Energy 

George Kremlis, Head of Unit, DG Environment, European Commission

Dr. Kostas Andriosopoulos, Chairman, HAEE; Professor, Finance & Energy Economics, ESCP Europe Business School, UK

Dr. Efi Tritopoulou, City Post (startup within EIT Climate KIC)

Pr. Dora Truchana, UniFund

Konstantinos Machairas, Organization Earth 

Olga Hadzidaki / Maria Thallas Carras, Locus Athens (art organization)

Marianthi Liapi, Serafeio Makerspace (Municipality of Athens) and Transformable Intelligent Environment of TEI of Crete

 

Σημειώνεται ότι τo Convergences Greece Forum τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και συνδιοργανώνεται από το διεθνές Convergences Forum και το World Human Forum σε συνεργασία με το UN Sustainable Network Solution Network Greece.]

Αλκμήνης 5, 11854, Αθήνα
1η Απριλίου 2019
29 Μάρτιος 2019

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΣΑΔ – ΕΜΠ) συνδιοργανώνουν Στρογγυλό Τραπέζι συζήτησης στο πλαίσιο του μαθήματος "Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων" με θέμα:

 

Υποστήριξη Αποφάσεων και Διαχείριση στις Σύγχρονες Αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας 

 

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 ώρα 18.00-21.00
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Νέα κτίρια της ΣΗΜΜΥ, Αίθουσα 4

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: 

Χάρης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής | Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης | Ε.Μ.Π.

 


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ενεργειακής Οικονομίας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακής Οικονομίας ESCP Europe Business School

Γιάννης Κοπανάκης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης, Δ.Ε.Η Δημήτρης Παπακώστας Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής

Παναγιώτης Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΝΤΕΚΑ | Διευθυντής ΕΛΕΤΑΕΝ

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΜΠ Τηλ: +30 (210) 7724729 +30 (210) 7722083
E-mail: h_doukas@epu.ntua.gr
HAEE Tηλ: +30 210 92 30 422
E-mail: e.andrianopoulou@haee.gr

29 Μαρτίου 2019
10 Μάρτιος 2019

Η Λατινο-αμερικανική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία (LAAEE), η Διεθνής Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία της (IAEE), το Ινστιτούτο “Torcuato di Tella” (ITDT) και το Ινστιτούτο "General Mosconi" σας προσκαλέσουν να παρακολουθήσετε το 7th Latin American Conference που θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στις 11-12 Μαρτίου 2019.

Η αγορά της ενέργειας μεταβάλλεται διαρκώς. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντικαθιστούν τις συμβατικές και η ενεργειακή απόδοση καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική για την επίτευξη των δεσμεύσεων όλων σχεδόν των χωρών που υποβάλλονται στις Εθνικές Καθορισμένες Εισφορές στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού, το 2015 στην COP 21.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινής
from 10/03/2019, 16:00 to 12/03/2019, 19:00
19 Φεβρουάριος 2019
Το Εργαστήριο Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής, του Πανεπιστημίου Πειραιώς & η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE), συνδιοργανώνουν την ομιλία - συζήτηση με θέμα:

«Ελληνική Ενεργειακή Αγορά & Διεθνείς Εξελίξεις»

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 12.00 -14.00, Αίθουσα Συνεδρίων Πανεπιστημίου Πειραιώς (Πορτοκαλί Αίθουσα), Καραολή & Δημητρίου 80. 

Συντονιστής:
Δρ. Νικόλαος Απέργης, Καθηγητής, Διευθυντής EnergyLab
Ομιλητές:
Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ενεργειακής Οικονομίας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακή Οικονομίας ESCPEuropeBusinessSchool
Διομήδης Σταμούλης, Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων και Συμμετοχών του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.
Αργυρώ Μπανίλα, Αναπληρωτής Διευθύντρια Τομέα Ειδικών Πιστοδοτήσεων & Κοινοπρακτικών Δανείων, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
 
Δρ. Τάσος Γκαρής, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ενεργειακής Οικονομίας

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Καραολή & Δημητρίου 80
from 12:00 to 14:00
22 Ιανουάριος 2019
Για μία ακόμη χρονιά το συνέδριο-θεσμός για την εναλλακτική μετακίνηση, «Ecomobility», το οποίο υπήρξε το σημαντικότερο «σημείο συνάντησης» των τελευταίων ετών θεσμικών φορέων, κρατικών οργανισμών και αγοράς διοργανώνεται στην Αίγλη Ζαππείου στις 22 Ιανουαρίου 2019.
Tο 2nd EcoMobility Conference πραγματοποιείται από την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) - επίσημη θυγατρική της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία - και τη διεύθυνση της οικονομικής ιστοσελίδας insider.gr σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή χρονική συγκυρία για την ηλεκτροκίνηση, την αεριοκίνηση, αλλά και την υγραεριοκίνηση, καθώς στην Ελλάδα σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις προωθούν με συγκεκριμένο σχεδιασμό την χρήση των εναλλακτικών καυσίμων, ενώ πολύ πρόσφατα η ΡΑΕ ξεκίνησε τη διαβούλευση για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. 
Το συνέδριο τελεί υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ.
Κήπος Ζαππείου, Αθήνα 105 57
from 09:00 to 17:00
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
18 Δεκέμβριος 2018

Η HAEE συμμετέχει ως χοηγός επικοινωνίας στο διεθνές συνέδριο "Renpower Greece 2018 – The Renewable Energy, Power Infrastructure & Energy Efficiency Investors Conference".

Ημερομηνία: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 
Χώρος: Wyndham Grand Athens Hotel 
Ομιλητές: Οι περισσότεροι ομιλητές έχουν ήδη επιβεβαιωθεί, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (CRES), η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Εύξεινου Πόντου (BSTDB), Wärtsilä Energy Solutions, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – DG Energy, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και πολλοί άλλοι. Tα μέλη της HAEE μπορούν να επωφεληθούν έκπωσης 15% στις εγγραφές και στα εταιρικά πακέτα, χρησιμοποιώντας τον κωδικό ΗΑΕΕ15 στην επικοινωνία τους με τους διοργανωτές:

Jose Romero
Event Manager 
jromero@euroconventionglobal.com
Tel. Belgium: +32 2 662 16 12
Tel. USA: +1 407 985 2256

 

Wyndham Grand Athens Hotel
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
10 Δεκέμβριος 2018

Το 1st AIEE Symposium on Energy Security - Milan 2016 και το 2nd AIEE Energy Symposium - Rome 2017- αποτέλεσαν μια ευκαιρία να εξερευνηθούν νέες και υφιστάμενες ενεργειακές τάσεις, προκλήσεις και λύσεις για την ενεργειακή ασφάλεια, τις νέες τεχνολογίες, τις νέες συνθήκες και τους νέους φορείς της αγοράς. Συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγούμενων Συνεδρίων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του 3rd AIEE Energy Symposium.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Milan, Bocconi University
10-12 Δεκεμβρίου, 2018
19 Νοέμβριος 2018

 

Η ΗΑΕΕ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών και σας προσκαλεί να έχετε μια πραγματική κατανόηση της συνολικής Αγοράς Φυσικού Αερίου, σε ένα διήμερο σεμινάριο, από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το μάθημα αυτό αναπτύχθηκε από τρεις ειδικούς στον τομέα αυτό και περιγράφει θέματα σχετικά με την υποδομή φυσικού αερίου, την αποθήκευση αυτού και τα ρυθμιστικά θέματα. Επικεντρώνεται στα οικονομικά του φυσικού αερίου και εστιάζει σε στρατηγικές συναλλαγών και τη διαχείριση των τιμών με παράγωγα. Εκτός αυτού, το σεμινάριο εξηγεί τις τρέχουσες εξελίξεις στις ευρωπαϊκές αγορές χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά.

  • Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη δομή του σεμιναρίου, κάνοντας κλικ εδώ 
  • Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ

Σημειώστε ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι έως την 

             Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Εκπαίδευσης/ Πιστοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τηλέφωνο 210 336 6464 ή στο email trainme@athexgroup.gr.

 

Αθηνών 110, 104 42, Αθήνα
from 19/11/2018, 10:00 to 20/11/2018, 18:00
2 Νοέμβριος 2018

Η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας χαρακτηρίζεται αρχικά από τη win-win σχέση μεταξύ των ασιατικών χωρών. Έχουν ήδη συνεργαστεί στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανάπτυξη της ενέργειας και η συνεργασία στην Ασία; Τι είδους πρότυπα ανταγωνισμού και συνεργασίας πρέπει να ληφθούν και πώς πρέπει να εφαρμοστούν; Παρέχει η σημερινή υποδομή ενεργειακού εφοδιασμού και μεταφορών μακροπρόθεσμη ασφάλεια; Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν; Αυτά και πολλά άλλα θέματα θα συζητηθούν στο 6th IAEE Asian Conference 2018, στο Wuhan, στις 2-4 Νοεμβρίου 2018.

Ξενοδοχείο Optics Valley Kingdom Plaza
from 02/11/2018, 07:00 to 04/11/2018, 16:30
18 Οκτώβριος 2018

Το 3rd IAEE Eurasian Conference  θα πραγματοποιηθεί στο Baku του Azerbaijan, στις 18-20 Οκτωβρίου 2018.

Οι χώρες του Νότιου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας διαθέτουν πλούσιους υδρογονάνθρακες, υδροηλεκτρικούς, ανανεώσιμους και εναλλακτικούς ενεργειακούς πόρους και γεωπολιτικά πλεονεκτήματα. Υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα στη χρήση και την αποτελεσματική διαχείριση αυτών των ενεργειακών πόρων. Έχοντας σημαντικό ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, η αποτελεσματική αξιοποίηση των επενδύσεων, οι ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα των χωρών αυτών και η διαμόρφωση μιας περιφερειακής ενεργειακής αγοράς συγκαταλέγονται στα πιο κρίσιμα ζητήματα.

Ως μέρος αυτών των Συνεδρίων, το IAEE σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το 3rd IAEE Eurasian Conference in 2018, στο Baku του Azerbaijan.

 

Baku Higher Oil School
from 18/10/2018, 09:00 to 20/10/2018, 18:00
8 Οκτώβριος 2018

Η ΗΑΕΕ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει τον TOEB Ιεράπετρας, που σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Ημερίδα με τίτλο"Αφαλάτωση με ΑΠΕ σε νησιά", προς ανάλυση των προοπτικών και των χρηματοδοτικών ευκαιριών για την Κρήτη, στις 8 Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα B.I.C. Κρήτης, Φιλοθέου Α’ αρ. 8, στην Ιεράπετρα.

 

Φιλοθέου Α’ αρ. 8, Ιεράπετρα
from 09:00 to 15:00
23 Σεπτέμβριος 2018

Το 36th USAEE/ IAEE Conference παρέχει ένα φόρουμ για ενημερωμένη και συλλογική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η νέα πραγματικότητα θα επηρεάσει όλους τους ενδιαφερόμενους - από τους πολίτες έως στις εταιρείες και τις κυβερνήσεις - στη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο θα αναδείξει τα σύγχρονα ενεργειακά θέματα σε σύνδεση με τη δημόσια πολιτική, την ενεργειακή υποδομή, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τις αγορές έναντι κυβερνητικών παρεμβάσεων και το διεθνές ενεργειακό εμπόριο. Η συμμετοχή από βιομηχανικούς, κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς και ακαδημαϊκούς οικονομολόγους της ενέργειας εξασφαλίζει μια έντονη και διορατική συζήτηση.

Hilton Crystal City, Washington DC
from 23/09/2018, 09:00 to 26/09/2018, 18:30
7 Σεπτέμβριος 2018

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) διοργανώνουν το SOUTHEAST EUROPE ENERGY FORUM, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο ΜET στη Θεσσαλονίκη.

Το Forum θα έχει ως επίκεντρο την ενέργεια και τη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών και θα λάβει χώρα μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

MET Hotel, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, 2018
27 Ιούνιος 2018

Το Energy Efficiency Conference 2018 πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο OTEAcademy στην Αθήνα. Η φετινή διοργάνωση  πρόκειται να καταδείξει πώς το νέο νομοθετικό πλαίσιο αναμένεται να επηρεάσει την παραγωγή, διανομή και διαχείριση των ενεργειακών πόρων και κατά συνέπεια τη ζήτηση και κατανάλωσή τους από βιομηχανικούς και λιανικούς καταναλωτές, έχοντας ως συνέπεια τη δημιουργία σημαντικών ωφελειών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως τεχνικές εταιρείες, ESCOs, βιομηχανία, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ξενοδοχεία, εταιρείες μεταφορών και υποδομών.

Πέλικα & Σπάρτης 1, 15122, Μαρούσι Αττικής
from 08:00 to 18:00
10 Ιούνιος 2018

Το Διεθνές Συνέδριο του IAEE ήταν ένα τετραήμερο Συνέδριο για τις ενεργειακές επιχειρήσεις, τις αγορές και την πολιτική. Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 διεθνείς συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό κλάδο και την πολιτική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίκαιρα θέματα της ενεργειακής οικονομίας και να συζητήσουν με νέους και πολλά υποσχόμενους ερευνητές, καθώς και με καθιερωμένα ονόματα στον τομέα.

Martini Plaza
from 10/06/2018, 09:00 to 13/06/2018, 18:00
3 Μάιος 2018

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) διοργανώνεται στις 3-5 Μαΐου 2018 με θέμα «Ενεργειακή Μετάβαση-Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές». 

Wyndham Grand Athens Hotel
3-5 May 2018
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
25 Απρίλιος 2018

Το Energy & Sustainability Club και το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 7ο Συνέδριο Ενέργειας με τίτλο: “Καινοτομία & Επενδύσεις προς μία Βιώσιμη Ενεργειακή Μετάβαση”, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 (17:00 - 21:00), στο Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34, 117 43, Αθήνα).

Από την ίδρυσή του το 2011, το Energy & SustainabilityClub έχει επιτύχει αξιοσημείωτη αναγνώριση στην Eλληνική αγορά ενέργειας, αυξάνοντας σημαντικά την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ενεργειακή έρευνα και τις προκλήσεις της αγοράς. Μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων του, κάθε χρόνο αξιόπιστα στελέχη (υπουργοί, διευθύνοντες σύμβουλοι, πρόεδροι, πρεσβευτές, τραπεζίτες κ.α.) από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριό του.

Το συνέδριο θα καλύψει ποικίλους τομείς, όπως οι καινοτόμες τάσεις εντός των αγορών ενέργειας, οι σύγχρονες μέθοδοι χρηματοδότησης των ενεργειακών επενδύσεων, με έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες. Όλα τα παραπάνω θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Royal Olympic Hotel
from 17:00 to 21:00
22 Μάρτιος 2018
Συνέδριο για την εναλλακτική μετακίνηση, το θεσμικό πλαίσιο για το φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση, τις υποδομές, τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη συμβολή των εναλλακτικών καυσίμων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων διοργάνωσαν στις 22 Μαρτίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα «Ολυμπία») η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) – επίσημη θυγατρική της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία και το insider.gr.
Σκοπός του 1st EcoMobility Conference 2018 ήταν να παρουσιάσει τις εξελίξεις στα εναλλακτικά καύσιμα (ηλεκτροκίνηση, φυσικό αέριο κλπ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, τις υποδομές και τα μέσα χρηματοδότησης για τις εναλλακτικές μεταφορές. Επιπλέον, θα αναδείξει τις πρωτοβουλίες των φορέων, τα πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες οδηγούς, τις περιβαλλοντικές διαστάσεις, τις τάσεις του κλάδου στην Ελλάδα, καθώς και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
Κήπος Ζαππείου, Αθήνα 105 57
from 10:00 to 17:00
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
28 Νοέμβριος 2017

Το ESCP Europe Business School, το RCEM και η HAEE διοργάνωσαν επιτυχώς τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο "Energy developments in SE Europe: Riding the Global Trends", στις 28 Νοεμβρίου 2017, όπου ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, Επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), ο κ. Richard Skoufias, Σύμβουλος, πρ. Γενικός Διευθυντής για την Ελλάδα, ΤΑΡ, η κα Melina Josserand, Γενικός Σύμβουλος, LNG Marketing and TradingTellurian, κ. Γιάννης Μπασίας, Πρόεδρος, HHRM, κ. Μενέλαος Υδρέος, Εκτελεστικός Διευθυντής, International Gas Union, ο κ. Τάσος Γκαρής, Σύμβουλος, Επικεφαλής Ενεργειακής Στρατηγικής & Σχεδιασμού, ΗΑΕΕ και ο Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Πρόεδρος ΗΑΕΕ, Καθηγητής στο ESCP Europe Business School, παρουσίασαν τις απόψεις τους για την ενεργειακή πορεία της Κύπρου και της Ελλάδας.

527 Finchley Road, NW3 7BG, Λονδίνο
from 08:00 to 12:30
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
2 Νοέμβριος 2017

Η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί βασικό θέμα της ατζέντας της διεθνούς ασφάλειας. Το διήμερο Συνέδριο ήταν ένα φόρουμ υψηλού επιπέδου που παρείχε πληροφορίες για τη μετατροπή του ενεργειακού τοπίου του κόσμου μας. Το Συνέδριο συγκέντρωσε ειδικούς σε θέματα ενέργειας από επιχειρήσεις, την κυβέρνηση, τους διεθνείς οργανισμούς, την πολιτική σκηνή και τη βιομηχανία, καθώς και κορυφαίους ερευνητές και εκπροσώπους της κοινωνίας.

 

Πανεπιστήμιο LUMSA, Ρώμη
2-4 Νοεμβρίου 2017
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
19 Οκτώβριος 2017

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) διοργάνωσε με επιτυχία το διεθνές Φόρουμ με τίτλο “HAEE Brussels Gas Forum”, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2017 στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου | Αίθοιυσα "Loyola de Palacio", στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.

 

Βρυξέλλες, Βέλγιο
19 Οκτωβρίου 2017
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
2 Οκτώβριος 2017

Οι βασικοί πρωταγωνιστές του χώρου της ενέργειας κατά τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια στην Ελλάδα έδωσαν μαζικά το παρόν στην επιτυχημένη Ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ), με θέμα το "Ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου στη ΝΑ Μεσόγειο: Γεωπολιτικές και Ενεργειακές Προκλήσεις" και η οποία γεφύρωσε με άριστο τρόπο το κενό που είχε δημιουργηθεί λόγω της παρατηρούμενης "απόστασης" μεταξύ Αθήνας και Κύπρου στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
29 Σεπτέμβριος 2017

Το Energy Efficiency Conference ανέδεξε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που εφαρμόστηκαν από κορυφαίες εταιρίες για να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, σε πολλαπλούς τομείς και διαδικασίες (παραγωγή, κτήρια, εσωτερικές λειτουργίες, υπηρεσίες). Μέσω στοχευμένων εταιρικών case studies επικοινωνήθηκαν βέλτιστες πρακτικές και συνακόλουθα οφέλη, ενώ experts του χώρου πρόσφεραν στοχευμένη ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, το ρόλο του IoT, παράλληλα με διαθέσιμους τρόπους χρηματοδότησης των έργων αυτών. 

Αμφιθέατρο OTEAcademy, Αθήνα
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
7 Σεπτέμβριος 2017

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ), το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε το 1st Oil & Gas Forum, στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki.

Ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki | Αλεξανδρούπολη
Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
18 Μάιος 2017

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Συνέδριο της HAEE με τίτλο "The landscape in the new era of energy transition: Challenges, investment opportunities and technological innovations" στις 18 και 20 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, και επικεντρώθηκε στις προκλήσεις του τομέα της ενέργειας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος. Ο σημαντικότερος στόχος του Συνεδρίου ήταν να προσφέρει ένα διεθνές φόρουμ ανταλλαγής ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων και εμπειριών μεταξύ ειδικών και επαγγελματιών απο τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, κυβερνητικό κλάδο και από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που σχετίζονται με την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία.

 

Metropolitan Hotel Αθήνα
18-20/05/2017
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10 Μάιος 2017

The E-Mobility Paris Conference was the closing event of the 2017 ESCP Europe Electric Vehicle Road Trip (EVRT).

ESCP Europe Paris Campus
10 May 2017
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
28 Απρίλιος 2017

Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MSc in Energy Management του ESCP Europe Business School συμμετείχαν σε μία διήμερη ευρωπαϊκή εκδρομή για να υποστηρίξουν την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και τη μετάβαση σε μια ένα βιώσιμο και καθαρό μέλλον.

ESCP Europe Madrid Campus
28th April 2017
27 Απρίλιος 2017

Το Energy & Sustainability Club και το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το 6ο Ενεργειακό Συνέδριο με τίτλο: ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA: Αναζητώντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την Πέμπτη 27 Απριλίου, 2017 (17:00 – 21:00), ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα).

Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα)
Πέμπτη 27 Απριλίου, 2017 (17:00 – 21:00)
25 Απρίλιος 2017

Το Συνέδριο E-Mobility Conference αποτέλεσε την εναρκτήρια δράση του ESCP Europe Electric Vehicle Road Trip 2017 (EVRT).

The Building Centre, Λονδίνο
25 Απριλίου 2017
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
29 Μάρτιος 2017

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) συνδιοργανώνει ενεργειακή ημερίδα με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία» μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε. -  με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό κράτος) την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:30, στο κτήριο του ΕΒΕΑ, αίθ. ΕΡΜΗΣ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος).

ΕΒΕΑ, Αίθουσα Ερμής, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος, Αθήνα
29 Μαρτίου 2017, 10:30 π.μ.
28 Μάρτιος 2017

Η Διοικούσα Επιτροπή του "Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος" και το Διοιηκητικό Συμβούλιο του "Ενεργειακού Βήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης" έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση με θέμα:

Η Αγορά Ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη
Δίκτυα & Μεταφορά // Διανομή & Προμήθεια Φυσικού Αερίου // CNG-Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος- Μεγάλο Αμφιθέατρο
Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, 14:00-20:30
18 Φεβρουάριος 2017

Η Ενεργειακή Ημερίδα με τίτλο "Αντιμετωπίζοντας την ενεργειακή φτώχεια: Καταγραφή και προοπτικές επίλυσης του προβλήματος στη Θεσσαλονίκη" που θα λάβει χώρα την 18η Φεβρουαρίου 2017 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη , διοργανώνεται από τη Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, και το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ).

Αμφιθέατρο Αλέξης Μινωτής, Δημαρχείο Αμπελοκήπων, Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 11:00 πμ
19 Δεκέμβριος 2016

1η Ενεργειακή Ημερίδα για τη Δυτική Ελλάδα, που θα λάβει χώρα την 19η Δεκεμβρίου 2016, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στην Πάτρα, διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) και την Εφημερίδα Πελοπόννησος, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Επιμελητήριο Αχαΐας, Πάτρα
19/12/2016
30 Νοέμβριος 2016

Το 1st AIEE Energy Symposium στοχεύει στη δημιουργία ενός φόρουμ για ανάλυση των νέων εξελίξεων και του οράματος για το μελλοντικό πλαίσιο ενεργειακής ασφάλειας και θα προσπαθήσει να καθορίσει τις ενεργειακές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια και τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν.

Μιλάνο
from 30/11/2016, 16:30 to 02/12/2016, 17:00
24 Νοέμβριος 2016

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) σας καλεί στο Athens Business Forum 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 24 - 25 Νοεμβρίου.

 

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31)
24-25 Νοεμβρίου 2016
3 Νοέμβριος 2016

Πώς εξελίσσεται η ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας, ο επιχειρησιακός συντονισμός και η συνεργασία προς αυτόν στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης; Πώς μπορεί να ξεπεραστεί ο σημερινός κατακερματισμός της αγοράς και να προωθηθούν πιο ρευστές διασυνοριακές αγορές στην περιοχή; Ποιες είναι οι περιφερειακές ανάγκες υποδομής και πώς μπορούν να προσελκυστούν οι απαραίτητες επενδύσεις για την εξασφάλιση αποτελεσματικότερης ανάπτυξης και χρήσης των υποδομών; Ποιες είναι οι δυνατότητες για συνεργασία με τα TSO-DSO, τα έξυπνα δίκτυα και τη διαχείριση δεδομένων σε περιφερειακό επίπεδο;

Hyatt Regency Hotel, Θεσσαλονίκη
from 08:00 to 16:30
2 Νοέμβριος 2016

Στα πλαίσια του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE) και ο οργανισμός  Pommel Holdings Inc. συνδιοργάνωσαν χθές, Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016, Συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ζάππειον Μέγαρο
2 Νοεμβρίου 2016
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
28 Αύγουστος 2016

Η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) με χαρά ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρός της, Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, θα συμμετάσχει στο επερχόμενο 1st IAEE Eurasian Conference που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, στις 28 - 31 Αυγούστου 2016. Το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στα ενεργειακά οικονομικά ζητήματα της περιοχής της Κασπίας.

 

Hilton Baku
from 28/08/2016, 12:00 to 31/08/2016, 13:00
22 Ιούνιος 2016

Το Συνέδριο ENGI αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της βιομηχανίας φυσικού αερίου που έχει ως στόχο την υλοποίηση των τρεχόντων και μελλοντικών έργων φυσικού αερίου στην Ευρασία, με έμφαση στους αγωγούς φυσικού αερίου, την αποθήκευση και το LNG.

Αθήνα
from 22/06/2016, 09:00 to 23/06/2016, 18:00
21 Απρίλιος 2016

Το MBA International και το Energy & Sustainability Club του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το 5ο Ενεργειακό Συνέδριο με θέμα: "Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ευκαιρίες και Κίνδυνοι", την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 (18:00-21:00), στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34).

Royal Olympic Hotel
from 18:00 to 21:00
22 Μάρτιος 2016

Στις 22 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental (Λεωφόρος Συγγρού 89-93, Αθήνα) το 1ο Συνέδριο για την Ενέργεια με τίτλο «Αγορά ενέργειας: απελευθέρωση του οικονομικού δυναμικού της Ελλάδας».

Αθήνα
from 08:00 to 18:30
GALLERY ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ